InfoSibiu.eu

Alerta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aduce date despre COVID-19 la miliarde de oameni WhatsApp

OMS lansează un serviciu de mesagerie cu partenerii WhatsApp și Facebook pentru a proteja oamenii împotriva coronavirusului.

Acest serviciu de mesagerie ușor de utilizat are potențialul de a ajunge la 2 miliarde de oameni și permite OMS să pună informația direct în mâinile persoanelor care au nevoie.

De la liderii guvernamentali până la lucrătorii din domeniul sănătății,  ai familiei și prietenilor, acest serviciu de mesagerie va oferi cele mai noi știri și informații despre coronavirus, inclusiv detalii despre simptome și modul în care oamenii se pot proteja pe ei înșiși și pe alții. De asemenea, oferă cele mai recente rapoarte de situație și numere în timp real pentru a ajuta factorii de decizie guvernamentali să protejeze sănătatea populațiilor lor.

Serviciul poate fi accesat printr-un care deschide o conversație pe WhatsApp. Utilizatorii pot tasta pur și simplu „hi” pentru a activa conversația, solicitând un meniu de opțiuni care vă pot ajuta să răspundeți la întrebările lor despre COVID-19. Alerta de sănătate OMS a fost dezvoltată în colaborare cu Praekelt.Org, folosind tehnologia Turn machine learning.